Takläggare Sollentuna

Vi lägger tak av högsta kvalitet

Takläggare

VÅRA TAKLÄGGARE KAN HJÄLPA DIG ATT HITTA RÄTT MATERIAL

Funderar du på vilken taktyp som passar bäst till just ditt hus? Vi har de rätta kunskaperna och hantverksskickligheten som gör att vi kan hjälpa dig att hitta rätt när du ska välja mellan plåt, tegel och papp.

Ett grundläggande tips när man ska byta tak är att det ofta fungerar bäst att använda samma material som tidigare. Alla material fungerar exempelvis inte med olika sluttningsgrad på taket. Dessutom gäller det att vara säker på att husets konstruktion håller för det material du väljer.

Om du funderar på att byta takmaterial så rekommenderar vi att du tar ett ordentligt snack med våra erfarna takläggare först. Här följer en kort genomgång av de olika takmaterialens egenskaper.

Plåt

Plåt är ett takmaterial som har blivit allt populärare på senare år.  Plåttak är mycket hållbara och kräver inte speciellt mycket underhåll. Vattentätheten är heller ingen att oroa sig när det handlar om plåttak, det klarar både ösregn och stormigt väder. Intresserad av ett vackert koppartak eller ett snyggt målat plåttak? Hör av dig till oss om du vill veta mer.

Betongtegel

Tegel är av gammal hävd det populäraste takmaterialet i Sverige. Vem älskar inte ett vackert rött tegeltak på en villa? Men idag är valmöjligheterna stora och det går att skaffa tegeltak i ett stort antal färger. Det är inte säkert att det är just rött som passar bäst på just ditt hus. Att klassiska tegeltak får patina och blir vackrare med åren är en annan stor anledning till dess popularitet. Tegeltak är dessutom mycket stabila tack vare materialets tyngd, det ligger stabilt i alla väder. Det ger dessutom god ljud- och värmeisolering, en annan anledning till varför det är så vanligt här i norr. Vi fokuserar på att lägga våra tåliga, slitstarka och färgbeständiga betongtegel. Här får du ett tak som håller i många årtionden och som ser lika snyggt ut om 20 år som när det är nytt.


Vill du veta mer om olika sorters tak? Välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper dig att hitta rätt tak till just ditt hus.

Intresserad av ett nytt tak? Hör av dig redan i dag så kommer vi på ett kostnadsfritt hembesök!